Web Analytics Made Easy - Statcounter

نگاهی به عوامل موثر بر رونق تولید داخلی و توسعه اقتصاد درون‌زا – بخش پایانی


 گالیا توانگر
کسانی که مصرف‌کننده هستند، محصولات داخلی را مصرف کنند که من روی این بارها و بارها تکیه کردم و امروز هم عرض می‌کنم و تکیه می‌کنم. ‌همه سعی بکنند محصولات داخلی را مصرف بکنند، کارگر ایرانی را حمایت بکنند، کارگاه تولیدی داخلی را با مصرف کردن آن رونق بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(بیانات مقام معظم رهبری
در حرم مطهر رضوی- 1/1/94)
خریدکالای ایرانی، ضمن اینکه چرخ تولید را به حرکت در می‌آورد؛ اشتغال ایجاد می‌کند و در نهایت منجر به افزایش درآمدها می‌شود و تمام این موارد به معنای تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری است. امروزه تبلیغات متعددکالاهای خارجی در کشور سبب شده تا مصرف‌کنندگان ایرانی این گونه تصور کنند که کیفیت تولیدات ایرانی همانند اجناس خارجی نیست؛ اما واقعیت آن است که کالاهای ایرانی حتی در بازارهای خارجی نیز مشتری خاص خود را دارند. تجربه کشورهای موفق در رونق اقتصاد و اشتغال نشان می‌دهد خرید کالاهای با کیفیت تولید داخلی می‌تواند با افزایش تقاضا، ظرفیت تولید را بالا برده و در نتیجه فضای بسیار مناسبی برای توسعه ‌و بهبود روزافزون صنایع داخلی و خروج از رکود و افزایش اشتغال زایی فراهم کند. مردم باید با ترجیح خرید کالاهای باکیفیت ایرانی به جای کالاهای خارجی، گامی هرچند کوچک، در جهت کاهش مشکل بیکاری جوانان و کاهش مشکلات اقتصادی جامعه بردارند.
اشتغالزایی با کمک مشتریان کالای داخلی
مهم‌ترین عنصر مردمی اقتصاد مقاومتی در بعد مصرف‌کننده، مشتری کالای داخلی بودن است. مردم به عنوان مصرف‌کننده چند کار ضروری و مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی به عهده دارند. بهینه مصرف کردن(به معنی مصرف به جا و به دور از اسراف) یکی از وظایف اساسی عامه مردم است. اما این موضوع که در جای خود باید بحث شود و اهمیت فراوانی هم دارد، در مقایسه با موضوع «مصرف کالای داخلی» در درجه اهمیت بعدی قرار دارد. علت هم کاملا روشن است: چه چیزی را باید بهینه مصرف کرد؟ باید از حوزه کالای داخلی و خارجی انتخاب صورت بگیرد، آنگاه آن کالا را بهینه مصرف کرد. پس اهمیت مصرف کالای داخلی توسط مردم (از جهت مصرف‌کننده بودن) مهم‌ترین موضوعی است که باید در پیرامون آن بحث کرد.
محمود کریمی بیرانوند دانشجوی دکتری اقتصاد می‌گوید: «مصرف کالای داخلی می‌تواند در یک تقسیم‌بندی منطقی از دو زاویه مورد بررسی قرار بگیرد: عقلی و نقلی. یک وقت ما برای استناد به مصرف کالای داخلی و اهمیت آن به روایات و آیات رجوع می‌کنیم و با استفاده از ابزار «نقل» به تبیین آن می‌پردازیم؛ اما صورت دیگر این است که ما مسئله مصرف کالای داخل توسط مردم را از منظر عقلی مورد بررسی قرار دهیم.»
 این کارشناس اقتصادی در ادامه توضیح می‌دهد:«کمک به ذخایر ارزی کشور با مصرف کالاهای داخلی از مهم‌ترین نکاتی است که مصرف‌کننده می‌تواند درآن دخالت مهمی داشته باشد. اگر این اتفاق رخ دهد می‌توان در مرحله بعدی به این مسئله اندیشید که کشور در چه کالاهایی مزیت نسبی دارد و در چه کالاهایی ندارد؟ چنانچه کشور در تولید کالاهای داخلی‌ای که هیچ‌گونه مزیت اقتصادی ندارد واردات را صورت بدهد به یقین اثرات اقتصادی بهتری را به دنبال خواهد داشت؛ اما در وضعیت کنونی که کشور به صورت کلی با مشکل تامین ارز برای مصارف ضروری کشور روبروست (به عنوان مثال واردات کالاهای واسطه‌ای برای تولید) باید به فکر تولید داخل و مصرف آنها بود.»
  وی ادامه می‌دهد: «موضوع دومی که بسیار حائز اهمیت است بحث اشتغال در کشور است. درنگاه نخست ممکن است این گونه به ذهن متبادر شود که فراهم کردن اشتغال امری است که صرفا به مسئولین مرتبط است و باری بر دوش مردم نیست؛ اما با اندکی تامل می‌توان دریافت که خرید محصولات داخلی توسط مردم می‌تواند بزرگ‌ترین حامی اشتغال جوانان باشد.در واقع مسئولیت اجتماعی که در این عرصه بر عهده مردم است چه بسا که اهمیتی بیشتر از سیاست‌های دولتی داشته باشد. بر اساس آمار از میان جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله ۲۲درصد (معادل ۵/۱) میلیون نفر بیکار وجود دارد. محاسبات اقتصادی نشان می‌دهد که اگر هر ایرانی فقط روزی هزار تومان از مصارف خود را به کالای داخلی تخصیص دهد، برای این ۵/۱ میلیون نفر جوان بیکار شغل ایجاد می‌شود.»
تولید محصول کیفی با تکیه بر وجدان کاری
با نگاهی به بازار رنگارنگ و هزار چهره کنونی در پشت ویترین‌های شیک با کت و شلوارهای ایتالیایی، لباس‌های ترکی و حتی روسری و مقنعه‌های چینی می‌توان خلل فرهنگی استفاده از کالاهای داخلی را به وضوح احساس کرد.این فرهنگ کج تا آنجا پیش رفته که کودکان در مدارس ابتدایی نیز با نشان دادن کیف‌های خارجی خود به یکدیگر فخر می‌فروشند زیرا آنان نیز این رفتار را از منزل و جامعه آموخته‌اند.وقتی تولید کنندگان خودروهای داخلی خود بر خودروهای لوکس خارجی سوار بوده و تولید کنندگان البسه داخلی مارک‌های خارجی بر تن دارند و حتی عطاری‌ها پر شده از مواد گیاهی و دارویی چینی و برزیلی و بیشتر تجهیزات اداری با مارک‌های خارجی هستند دیگر جای هیچ شکی باقی نمی‌ماند که مشکل از درون خودمان بوجود آمده است.
اسماعیل مراد قلی یک تولید‌کننده داخلی می‌گوید:« قیمت کالاهای خارجی به دو گونه است که برخی از آنها به دلیل کیفیت کم قیمت بسیار پائینی نیز دارند و برخی دیگر نیز که از لحاظ کیفیت متوسط یا متوسط رو به بالا هستند به دلیل هزینه‌های جانبی قیمت بسیار بالایی دارند در حالی که بررسی‌ها نشان داده است که کالاهای داخلی به نسبت کیفیت خود قیمت بسیار مطلوبی دارند. با این حال جامعه ما پر شده از شایعاتی مبنی بر اینکه کالاهای داخلی هیچ کیفیتی ندارند و این امر در کنار سایر تفکرات نادرست سبب شده تا چرخ تولیدات داخلی کند و کندتر شود. تا زمانی که این شایعات بی‌اساس سودجویان وجود دارد و شفاف‌سازی به درستی در جامعه انجام نشود یا به عبارت دیگر تا زمانی که فرهنگ شناسایی و استفاده از کالای داخلی جا نیفتد، تولید‌کننده داخلی در رقابت با خارجی‌ها کم می‌آورد، حتی اگر برای کالاهای خارجی تعرفه‌های نجومی درنظر گرفته شود و تمام تلاش برای جلوگیری از قاچاق کالا انجام شود.»
وی ادامه می‌دهد: «ناگفته نماند که اگر تولیدکنندگان داخلی اعم ازکارگر، کارمند، کارشناس و مدیر با وجدان کاری به تولید محصولات باکیفیت مبادرت ورزند به یقین هیچ کالای خارجی توان رقابت با کالاهای داخلی را نخواهد داشت، اما متاسفانه وقتی تولید‌کننده دقت کافی در کیفیت کالای خود را ندارد باید هم کالای بی‌کیفیت خارجی و به تعبیری کالاهای بنجل فلان کشور در بازارهای ایران جولان دهند. پس بهتر است قبل از شعارهای مختلف و هزینه‌های گزاف، ابتدا هر یک از ما سعی کنیم در مرحله نخست با وجدان کاری محصول کیفی تولید کنیم تا مصرف‌کننده مجذوب محصولات داخلی شود و از سوی دیگرعِرق و غرور ملی ما ایرانیان باید همه ما را به سمت کالای داخلی سوق دهد و این فرهنگ را به فرزندان و اطرافیان خود با ذکر دلیل و منطق منتقل کنیم.»
فراز و نشیب سرمایه‌گذاری
با تصویب مقررات پی در پی و متعارض
محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضائیه می‌گوید: «متاسفانه برخی اوقات سرمایه‌گذاران نمی‌دانند چکار کنند و نمی‌دانند اگر سرمایه‌گذاری کنند، تا چه زمان این قانون و مصوبه به قوت خود باقی است؟ چه تضمینی وجود دارد که سیاست یکدفعه تغییر نکند و با این تغییر سیاست کل برنامه سرمایه‌گذاری از بین نرود؟ مثلا در یک برهه قرار می‌شود از یک تولید مالیات اخذ نشود، ولی یکدفعه سیاست، تغییر و مالیات اخذ می‌شود که این باعث ناامنی می‌شود. پس یکی از عوامل ناامنی اقتصادی «تصویب مقررات پی در پی و احیانا متعارض با یکدیگر و متفاوت و منافی با سیاست‌های کلی ابلاغی و یا برنامه‌های مصوب پنج ساله» است. اینجا بر عکس اگر سازمان بازرسی وارد شود و تشخیص دهد که این مصوبه با سیاست‌های کلی، برنامه و حتی قانون‌های موضوعه منافات دارد و اگر قرار است، ابطال شود، تقاضای ابطال دهد و اگر لازم است هشدار دهد، هشدار بدهد، این در جهت تقویت سرمایه‌گذاری است.»
وی با بیان اینکه امروز مهم‌ترین عاملی که به تولید و اشتغال ضربه می‌زند، قاچاق است، می‌گوید: «اگر می‌خواهیم امنیت اقتصادی ایجاد کنیم، باید تلاش کنیم جلوی قاچاق کالا و ارز را بگیریم. به عنوان مثال ممکن است فردی در مورد پوشاک سرمایه‌گذاری کند و این در حالی است که سرمایه‌گذاری در این امور ممکن است زمان بر باشد تا به نتیجه و سودهی برسد.اگر چنانچه بازار از کالاهای قاچاق و احیانا بی‌کیفیت پرشد، امنیت این سرمایه گذار به هم می‌خورد. بنابراین واردات بی‌رویه محصولاتی که در داخل تولید می‌شود، امنیت را به هم می‌ریزد. متاسفانه بعضی اوقات می‌گویند بازرسی می‌خواهد در فلان مورد ورود کند، ولی این ورود سرمایه‌گذار را می‌ترساند که اینجا باید سازمان بازرسی وارد شود.»
معاون اول قوه قضائیه امنیت اقتصادی را حمایت از فعالان اقتصادی سالم دانسته و می‌گوید: «بسیاری از ضوابط دست و پا گیر هستند و اینجاست که بازرسی می‌تواند هشدار و تذکر دهد. اما آیا برخورد با کسی که می‌خواهد با رانت‌خواری و دست‌اندازی به بیت‌المال، جریان ناسالم اقتصادی ایجاد کند، امنیت اقتصادی را از بین می‌برد تا هنگامی که یک تولید گر یا صادر‌کننده بخواهد مدت‌ها درگیر اخذ یک موافقت اصولی یا مجوز صادرات و تولید باشد؟! اتفاقا رانت‌خواری‌ها و ویژه‌خواری‌ها امنیت اقتصادی را بهم می‌زند. وقتی فقط یک سرمایه‌دار به یک فرد صاحب منصب ۵۰‌میلیارد تومان در کمتر از دو سال پرداخت می‌کند، شما فکر می‌کنید خواسته‌ای ندارد!؟ این فرد درقبل این ۵۰ میلیارد قصد چقدرسوء استفاده را دارد!؟ من فکر نمی‌کنم به کمتر از ۱۵۰ میلیارد تومان یعنی سه برابر حاضر باشد. آن وقت کارهایی که او می‌کند باعث می‌شود بسیاری از رقبا و بنگاه‌های کوچک به زمین خورده و حتی در تصویب یک قانون و یا انتصاب برخی افراد و عزل برخی دیگر موثر باشد. برخورد قوه قضائیه یا بازرسی کل کشور با این موارد باعث ایجاد امنیت اقتصادی است یا مقابله با امنیت سرمایه‌گذاری؟»
مسئولین اگر می‌خواهند کمک کنند
 سنگ اندازی نکنند
محمد علی ابویی با اشاره به اینکه از 10 سالگی سابقه فعالیت در بخش دستگاه‌های تنفسی را دارم، می‌گوید:«برای اینکه بتوانیم محصولات تولیدی خود را به صورت صددرصد ساخت داخل بسازیم مجبور شدیم چند سالی به تحقیق و پژوهش متمرکز شویم که خوشبختانه در نهایت 4 سال پیش توانستیم دستگاه تماما ایرانی را تولید کنیم.»
وی با بیان اینکه برای ثبت این محصول مجبور شدیم آن را دانش بنیان کنیم، ادامه می‌دهد: «در روند دانش بنیان کردن پروژه سنگ‌اندازی مختلفی را تحمل کردیم و در آخر متوجه شدیم مشابه محصول ما به صورت مونتاژ از چین وارد شده و به نام تولیدملی به ثبت رسیده است! درسال93 با وجود تمام مشکلات 200 دستگاه از این محصول ایرانی را تولید کردیم. در همین سال دعوت نامه‌ای از ترکیه برای تولید این محصول داشتم، اما می‌خواستم آن را در کشور خودم تولید کنم که هزاران مشکل مانع اجرای این کار شدند. برای این پروژه یک میلیارد و 500 میلیون تومان سرمایه‌گذاری کرده بودم. برخلاف تمام وعده‌ها مبنی بر حمایت از تولید داخل من هیچ مساعدتی را دریافت نکردم و فقط هر روز با باتلاق‌های زیاد روبه رو شدم.»
این تولید‌کننده داخلی می‌افزاید: «هر روز مشابه کالاهای تولید داخل با قیمت‌های ارزان وارد کشور  می‌شود و همین امر باعث می‌شود تا تولیدکننده داخل توان رقابت با کالاهای خارجی را نداشته باشد. در محصولی که من تولید کردم واردکنندگان به صورت قسطی فروش‌های زیادی را در بازار انجام  می‌دادند به نحوی که خرید محصول من اصلا برای مشتریان به صرفه نبود. در نهایت فقط با ضرر 330 میلیون تومانی مواجه و تصمیم گرفتم دیگر در ایران محصول خود را تولید نکنم!»
وی با اعلام اینکه بر خلاف میل باطنی برای ادامه فعالیت اقتصادی خود قرار است کار تولیدی خود را به کشورهای دیگر ببرم، می‌گوید: «از من که گذشت ولی اگر مسئولین می‌خواهند تولید ملی در کشور جان بگیرد به جای سنگ اندازی حمایت‌های لازم را انجام دهند.»

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۱۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زخم کاری سیگارهای الکترونیک

  سیگارهای الکترونیکی که با ترفندهای تبلیغاتی خود، باور عوارض‌نداشتن و راهی برای ترک سیگارهای سنتی را در جامعه رواج دادند و از این راه طرفداران زیادی نیز پیدا کردند، حالا با درگیرکردن عده زیادی از افراد جامعه، به یک معضل تبدیل شده‌اند! به‌خصوص این‌که طبق تاکید مسئولان بهداشتی، این سیگارها نه‌فقط بی‌خطر نیستند، بلکه سرطان‌زا نیز هستند و به همین خاطر با وجود تحرکات مشکوک، وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز این سیگارها نمی‌رود. بر اساس آمار، هیچ سطح ایمن و مطمئنی برای دخانیات وجود ندارد و تنباکوی سبک، محصولات دخانیات بدون دود، سیگار برگ غیرمضر و تبلیغات دیگر، افسانه‌ای بیش نیست و بارها وزارت بهداشت و نهادهای مربوط، این موضوع را به افراد جامعه گوشزد کرده‌اند. گرچه همچنان عده‌ای تلاش می‌کنند مصرف سیگارهای الکترونیکی را در جامعه مشروعیت ببخشند و آن را متفاوت از سیگارهای سنتی بدانند اما نگاه وزارت بهداشت به این موضوع متفاوت است. به‌طوری که اخیرا بهزاد ولی‌زاده،رئیس دبیرخانه ستادکشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت اعلام کرده است:تقاضاهایی برای اجازه فعالیت درزمینه عرضه ورسمیت‌بخشیدن به این سیگارها صورت‌گرفته اما وزارت بهداشت زیربارصدورمجوز برای تولید،فروش‌وعرضه این سیگارها نمی‌رود؛چراکه مضرات این سیگارها شناخته‌شده است.
   
زیاده‌روی در مصرف سیگارهای الکترونیکی به بهانه عوارض نداشتن آن
دکتر آقازاده، پژوهشگر اعتیاد در گفت‌وگو با جام‌جم در خصوص عوارض این سیگارها می‌گوید: این سیگارها در ابتدا با این ادعا آمدند تا جایگزین سیگارهای سنتی و عوارض آن شوند و برای افراد سیگاری با تأمین نیاز نیکوتین، حس سیگار را تداعی کنند. برای این روش نیکوتین را در محلول‌های سیگارهای الکترونیکی اضافه کردند و بعدها طعم‌دهنده‌های مختلفی به آنها افزوده شد که سرطان‌زاست و فرد سیگاری با این تصور که این‌گونه سیگارها عوارضی ندارند، محدودیت مصرفی برای خود قائل نمی‌شود و در استفاده از آن زیاده‌روی می‌کند و در نهایت به عوارض بیشتری نسبت به قبل مبتلا می‌شود.سال‌هاست که سازمان‌های جهانی مرتبط با حوزه سلامت و بهداشت درخصوص تاثیر این سیگارها بر سلامت افراد وانواع تهدیدهای جانبی آن، اطلاع‌رسانی می‌کنند اما با این همه، چرا مصرف این نوع از سیگارها همچنان سیر صعودی دارد؟ 
   
سیگارهای الکترونیکی قبح سیگارهای سنتی را در جامعه ندارد
پیمان حسنی ابهریان، عضو هیأت علمی و مدیرگروه توانبخشی موسسه آموزش عالی علوم شناختی در گفت‌وگو با جام‌جم در این‌باره می‌گوید: با توجه به این‌که فرهنگ اجتماعی و مقابله با مصرف دخانیات به نسبت نسل‌های قبل بیشتر شد و این تغییرات دیگر پاسخگوی افراد سیگاری نبود،مافیای دخانیات سعی دررفع این موضوع کردند و سیگارهای الکترونیکی را تولید و تبلیغ کردند. درحال حاضر درصد زیادی از افراد،به‌ویژه جوانان،سیگارمصرف می‌کنندوبه همین دلیل گرایش به سیگارهای الکترونیکی نیز افزایش یافته است. افزایش تمایل بسیاری از افراد به این نوع از سیگارها به این دلیل است که مصرف سیگارهای الکترونیکی به‌نسبت سیگارهای سنتی، محدودیت‌های قبل را ندارد. درواقع با توجه به این‌که این نوع ازسیگارها، دودهای آزاردهنده سیگارهای سنتی را ندارند، افراد درهرجایی از آنها استفاده می‌کنند. ازطرفی دیگر، مصرف این نوع از سیگارها، قبح استفاده ازسیگارهای سنتی را در جامعه توسط جوانان و نوجوانان ندارد؛ بنابراین مصرف این نوع از سیگارها اکنون افزایش یافته است.
   
جایگزینی لذت‌های سالم در جامعه راهکار مقابله با مصرف دخانیات
با توجه به سمی‌بودن وسرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیکی وعوارض ناشی از آن برای فرد و جامعه، راهکار مقابله با این مسأله چیست؟ابهریان دراین خصوص معتقد است: برای پیشگیری ومقابله با افزایش مصرف دخانیات، به‌ویژه انواع مختلف سیگار در جامعه، بیش از هرچیز، فعالیت‌های فرهنگی لازم است و در این مورد جریمه نقدی و امثال آن کافی نیست. متأسفانه چند سالی است که مصرف سیگار در بین زنان نیز بسیار افزایش یافته و این موضوع از دید آنها به برابری زنان و مردان تعبیر می‌شود، در حالی که افزایش گرایش به چنین مسائلی با توجیه برابری بسیار خطرناک است. بر همین اساس برای کاهش این معضل در جامعه ابتدا باید علت گرایش افراد به سیگار را بررسی کرد. سیگار یا هر دخانیات دیگری در ابتدای مصرف برای فرد ایجاد لذت می‌کند و پس از آن به عادت تبدیل می‌شود؛ بنابراین برای کاهش گرایش جوانان به دخانیات لازم است تا در جامعه با ایجاد مراکز تفریحی، ورزشی و... لذت‌های سالم را جایگزین لذت‌های ناسالم کنیم؛ چراکه جایگزینی لذت‌های سالم و آشکارکردن عوارض مصرف دخانیات قطعا سیر استفاده و گرایش افراد جامعه را به سیگار و سایر دخانیات کاهش خواهد داد. البته ناگفته نماند که این نوع از پیشگیری برای جوانان در معرض مصرف جواب نمی‌دهد، بلکه این فرهنگ‌سازی باید از دوران کودکی افراد آغاز شود تا در بزرگسالی اثرات آن مشخص شود.باتوجه به آنچه دراین گزارش مطرح شد،امیداست باتمهیدات وزارت بهداشت در اطلاع‌رسانی و عدم رسمیت‌بخشیدن به مصرف دخانیات جدید نظیر سیگارهای الکترونیکی،مصرف آنها در جامعه کاهش پیدا کند و دیگر در سطح شهر شاهد مصرف سیگار توسط دختران و پسران در هر سن و سالی نباشیم.

دیگر خبرها

  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد ریال کالای قاچاق در ایلام
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • هفته گرافیک افتتاح شد
  • تحول در بودجه تولید با شاخص‌های کیفی
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند