Web Analytics Made Easy - Statcounter

همه آحاد جامعه باید با آگاهی بخشی و تلاش در جهت به کارگیری نیروهای انسانی کارآمد، انقلابی و جهادگر در عرصه مبارزه با تهاجم فرهنگی در مسیر بسط و توسعه فرهنگ و روحیه جهادی در جامعه برای رسیدن به قله های استقلال و موفقیت قدم بردارند.

خبرگزاری شبستان-اصفهان: مدیریت جهادی؛ یعنی همان روحیه انقلابی، هم ذاتی با اساس انقلاب و هم ذات پنداری با فرهنگی که امام خمینی(ره)با اسلام ناب در این کشور پایه گذاری کردند و امروز این پرچم و عَلَم در دست مقام معظم رهبری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر ارکان این مدیریت در جامعه به درستی تبیین گردد و مؤلفه های تأثیرگذار در آن که همه بر قاعده روحیه انقلابی و تلاش گر انسان های مؤمن، متعهد و مسئولیت پذیر استوار است و اضلاع آن اعتماد به خداوند، علم و اخلاص است با تلاش سرمایه های اصلی انقلاب که جوانان جهادگر هستند محقق گردد، فرهنگ این ملت عزیز و رسوخ ناپذیر وپیشرفت میسرخواهد شد.

 

حیات فرهنگ غنی اسلامی و ملّی ایران در گرو برنامه ریزی دقیق و مدیریت جهادی و نظارت صحیح است مدیران ارشد نظام و اندیشمندان، صاحب نظران، اصحاب صاحب تفکر بخصوص در حوزه های علوم انسانی، علوم اجتماعی و ارتباطات و علما و آیات عظام و همه کسانی که به نوعی بر افکار عمومی تأثیر گذاری بالایی دارند، باید با آگاهی بخشی و همچنین تلاش در جهت به کارگیری نیروهای انسانی کارآمد، انقلابی و جهادگر در عرصه مبارزه با تهاجم فرهنگی به قرارگاهی مطمئن برای استقلال فرهنگی جامعه دست یافته و در مسیر بسط و توسعه فرهنگ و روحیه جهادی در جامعه برای رسیدن به قله های استقلال و موفقیت، گام های بلندی بردارند.

 

این مهم با تأمل و تفکر و توجه ویژه به مؤلفه های مدیریت جهادی تحقق خواهد یافت که مهمترین آن عبارتند از:

تکیه بر علم

 با حرکت عادی نمی شود پیش رفت. با حرکت عادی و احیاناً خواب آلوده و بی حساسیت نمی شود کارهای بزرگ را انجام داد. یک همّت جهادی لازم است. تحرّک جهادی و مدیریت جهادی برای این کارها لازم است. باید حرکتی که می شود، هم علمی باشد، هم پرقدرت باشد، هم با برنامه باشد و هم مجاهدانه باشد.

 

نیّت خدایی

اگر ما در بخش های گوناگون، روحیه جهادی داشته باشیم؛ یعنی کار را برای خدا، با جدّیت و به صورت خستگی ناپذیر انجام دهیم(نه فقط به عنوان اسقاط تکلیف)، بلاشک این حرکت پیش خواهد رفت.

 

احساس مسوولیت و خدمت به مردم

 اگر هدف هر یک از مدیران جهادی به دور از انگیزه های شخصی و تنها خدمت به مصالح کشور، با نیّتی الهی همراه با احساس مورد سؤال واقع شدن در پیشگاه الهی باشد، برنامه ها حالت پیش رونده خود را در هر مقطعی حفظ خواهند نمود.

 

تجربه نشان داده است کسانی که به دنبال پست و میزهای مدیریتی هستند و با لابی گری های فراوان درصدد به دست آوردن پست و مقام می باشند نمی توانند مدیران کارآمدی بوده و نسبت به مسوولیتی که پذیرفته اند، از درون و وجدان احساس مسوولیت نمایند. در عوض آنانی که مدیریت به دنبال آنان می دود و با اتمام حجت و تکلیف مسوولیتی را می پذیرند مدیرانی کارآمد و با احساس مسوولیت بالا و وجدان کاری مضاعف انجام وظیفه خواهند نمود.

 

رعایت تقوا

پایه همه خیرات در جامعه، تقواست. تقوای فردی؛ یعنی هر کس بین خود و خدا سعی کند از جاده صالح و حق تخطی نکند و پا را کج نگذارد.تلاش همه تلاشگران و نیروهای مؤمن و معتقد به آرمان های الهی را به حساب آورده و از قدردان تلاش های خالصانه نیروهای تحت سرپرستی خود باشد.

 

وجدان کاری

 وجدانِ کاری هم جزیی از فرهنگ عمومی جامعه است. وجدانِ کاری؛ یعنی هر یک از مدیران و کارگزاران و کارمندان و کسانی که به نوعی مسوولیت می پذیرند، خود را در قبالِ آن کاری که پذیرفته اند، متعهّد بدانند و نوعی احساس وجدان و تعهد درونی، نسبت به آن داشته باشند و سرِهم بندی و رفع تکلیف نکنند و آن کار را به صورت کامل انجام دهند.

 

جهاد کاری

کسالت، کم کاری و تنبلی، یک انسان را، یک خانواده را، یک سیستم منسجم را، یک جامعه و در نهایت یک ملت را تباه می کند. برای مدیریت جهادی، برخورداری از روحیه مردمی و حضور دائم در جمع مردم و کسب نظرات ایشان، کار و مجاهدت خستگی ناپذیر لازم است.

 

خودباوری

وقتی فردی خود باوری پایینی داشته باشد، احساس افسردگی و ناامیدی می کند؛ چنین احساس می کند که دنیا محیطی بد و مملوّ از افرادی است که آن ها یا از وی سوء استفاده می کنند و یا وی را نادیده می گیرند و تصوّر می کند که توانایی انجام هیچ کاری را ندارد. او خود را قربانی می بیند، در نتیجه با دیگران به صورت دشمنانی بالفطره رفتار خواهد کرد، حال آن که یک مدیر جهادی باید عوامل انسانی کارآمد را جذب نموده و با کمک افراد با اراده به هدف خود نائل آید و توانمندی های خود را باور داشته باشد.

 

یکی از مصادیق ضعف خودباوری فرهنگی، تهاجم دشمن است. قرآن ناطق، حضرت علی(ع)می فرماید: هر ملّتی که درون خانه خود مورد هجوم قرار گیرد، ذلیل خواهد شد.

 

هجمه فرهنگی به یکی از معضلات جوامع امروزی تبدیل شده است و برای رهایی از نتیجه چنین تهاجمی - به فرمایش حضرت علی(ع)- باید به راه کارهای قرآن و مفاهیمی که از اهل بیت(علیهم السلام) به ما رسیده متوسل شد که همگی در پی ابراز یک مفهوم هستند و آن مفهوم خودباوری است؛ مفهومی که باید نهادینه شود و در سازمان ها و جامعه ما به عنوان یک فرهنگ گسترش یابد.

 

یکی از آثار مهم ضعف یا فقدان خودباوری، ناامیدی است؛ مفهومی که در قرآن و روایات با عنوان قنوط یا نومیدی و یأس از آن یاد می شود. قرآن کریم می فرماید: لاتَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ الله إِنَّ الله یغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ

پیامبر(ص)می فرماید: شخص بدکار و فاجری که به خدای تعالی امید دارد، از عابد مأیوس به خدا نزدیک تر است.

 

کار آفرینی

یکی از شاخص های مدیر جهادی در کنار بسیاری از فعالیت ها و اقدامات جهادی،کارآفرینی می باشد.مدیر جهادی با استفاده از ظرفیت ها به خلق فرصت ها با تکیه بر قدرت ریسک پذیری و حرکت به سمت ارزش آفرینی با تمرکز بر اقدام وعمل حرکت می کند.مدیر جهادی در این مسوولیت، به نوآوری و ارائه روش های جدید با استفاده از منابعی دیگر می پردازد که می تواند منجر به رشد و توسعه و حرکت به سمت اهداف مورد نظر در حوزه مسوولیت سازمانی گردد.

 

اعتماد به نفس

اعتماد به نفس را می توان ایمان به توانایی و ظرفیت ها و استعدادهای ذاتی و فطری خویش و ایمان به یاری خداوند در پرورش و گسترش آن ها دانست که خداوند در آیه های متعدد با بیان جایگاه والا و کرامت انسان در راستای شکوفایی ظرفیت های وجودی او برای حرکت در مسیر سعادت و کمال، هدایت گری نموده است: فَإِذا عَزَمْتَ فَتَوَکلْ عَلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یحِبُّ الْمُتَوَکلین

اما هنگامی که تصمیم گرفتی، (قاطع باش!) بر خدا توکل کن! زیرا خداوند متوکلان را دوست دارد.

 

اعتماد به کمک الهی

"و من یتق الله یجعل له مخرجاً  " اعتماد یکی از مهم ترین ارکان و پایه های فرهنگ و مدیریت جهادی است و کاهش یا از بین رفتن این اعتماد نیز یکی از مهم ترین آفت های فرهنگ و مدیریت جهادی است. اعتماد به رسیدن به هدف با مدد الهی و با تکیه بر استعداد و ظرفیت های درونی جامعه، بخصوص نسل جوان و مولد که سرشار از انرژی و توانمندی است، بیش ترین تأثیر را در سرعت حرکت پویا و مجاهدانه انسان دارد که بدون شک فتح قله های موفقیت و رسیدن به آرمان های بلند و متعالی را میسر خواهد نمود.

 

یادداشت از «حسن محسنی» دانشجوی دکتری فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه آزاداسلامی اصفهان

پایان پیام/557

منبع: شبستان

کلیدواژه: قم خسارت سیل خبرگزاری شبستان کانون های فرهنگی هنری مساجد نماز جمعه سپاه شبستان خطبه نماز جمعه مسجد مقدس جمکران سبک زندگی جهادی فرهنگ جهادی جهادی حرکت جهادی روحیه جهادی کار جهادی مدیریت جهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۹۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان گفت: توجه به فشار اقتصادی بر مردم و دولتی بودن ساختار اقتصادی از ضرورت‌های بنیادین در تحقق شعار سال است و هر الگوی عملیاتی باید منجر به رشد تولید، افزایش ثروت و رفع تبعیض و محرومیت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان، اکبر محمدی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کردستان، اظهار کرد: شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سال گذشته در مجموع ۳۴ دستور کار با ۱۰۰ مصوبه داشته است که ۷۰ درصد آن اجرایی شده و ۳۰ درصد هم در حال اجرا است.

وی افزود: پنج درصد از مصوبات شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مربوط به کارگروه آموزش، پژوهش و نوآوری، ۳۰ درصد مصوبات مربوط کارگروه امور زیربنایی، ۳۹ درصد از مصوبات مرتبط با کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه‌گذاری، چهار درصد از مصوبات مربوط کارگروه خانواده و ۲۲ درصد آن نیز فرابخشی بوده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان، ادامه داد: طی سال گذشته اطلاعات یک هزار و ۵۸۷ پروژه مرتبط با ۷۶ دستگاه اجرایی استان کردستان در سامانه بازار الکترونیک طرح‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری زیرساختی ثبت شده است.

محمدی اضافه کرد: بیشترین عنوان پروژه ثبت شده در سامانه بازار الکترونیک مربوط به اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، سازمان جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شرکت آب و فاضلاب، نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس بوده است.

وی با بیان اینکه حدود ۵۵ درصد کل طرح‌های ثبت شده برای استان در سامانه بازار الکترونیک طرح‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری زیرساختی است، خاطرنشان کرد: بعد از غربالگری حدود یک هزار و ۳۰۰ پروژه بررسی شده توسط دستگاه‌های اجرایی، ۱۸ پروژه جهت واگذاری به بخش خصوصی تأیید شده است.

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کردستان در ادامه به راهکارهای تحقق و اجرای مناسب راهبرد شعار سال هم اشاره کرد و گفت: در مؤلفه مهم سطح عملیاتی باید به ساختار هنجاری (نظریه حکمرانی)، نهادی، سطح اجتماعی و مشارکت‌پذیری مردم و مطالبه‌گری و توانایی اجرایی عملی نهادها و کارگزاران در اجرای سیاست توجه کرد.

محمدی افزود: توجه به فشار اقتصادی بر مردم و دولتی بودن ساختار اقتصادی از ضرورت‌های بنیادین در تحقق شعار سال است و هر الگوی عملیاتی باید منجر به رشد تولید و افزایش ثروت و رفع تبعیض و محرومیت شود.

وی همچنین به ساختارهای مورد نیاز در تحقق شعار سال هم اشاره کرد و گفت: ساختار حقوقی و ساختار حقیقی در تحقق شعار سال باید مورد توجه قرار گیرد چرا که رشد تولید با مشارکت مردم اصلی‌ترین برنامه عملیاتی استان به منظور تحقق و عملیاتی کردن شعار سال است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان به پروژه‌های نیمه‌تمام و ابزارهای قانونی مالی و پشتیبانی و تحقق برنامه رشد تولید و مشارکت در این حوزه گریزی زد و گفت: این مهم در سه سرفصل ماده ۲۷ قانون الحاق (۲)، تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۳، خدمات قابل برون سپاری ماده ۲۴ قانون مدیریت خدمات کشوری، مبحث مولد سازی، پروژه‌های قابل اتمام، تسهیلات تکلیفی تبصره‌های قانونی (تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۳) و غیره دنبال خواهد شد.

محمدی حساب پیشرفت و عدالت استان، اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و منابع داخلی، ملی و درآمد اختصاصی را سر فصل‌هایی خواند که از طریق آن اتمام پروژه‌های نیمه تمام و پروژه‌های انتفاعی یا بسترساز دنبال می‌شود.

وی تصریح کرد: به منظور انسجام‌بخشی، هم‌گرایی و هم‌افزایی برنامه‌های استانی و استفاده هدفمند و بهینه از منابع کشور، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان باید برنامه رشد اقتصادی استان در سال‌جاری را با هدف ارتقا نسبت به سال ۱۴۰۲ تهیه و اجرا کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان گفت: برنامه رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم) ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) باید با محوریت استفاده از زیرساخت‌های موجود، ابتکارات مردمی، قدرت مدیریت فعالان اقتصادی و فعالان مدیریتی، نیروی جوان تحصیل‌کرده و شرکت‌های دانش‌بنیان و همسو با سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه و در جهت تحقق احکام برنامه تهیه و اجرا شود.

محمدی شیوه‌ها و راهکارهای مشارکت حداکثری مردم، فعالان اقتصادی و نخبگان و ظرفیت‌های اشتغال‌زایی در استان از جمله در حوزه صنایع دستی و گردشگری به منظور حمایت و تأمین مالی مشاغل خرد با هدف بهبود فضای کسب و کار در برنامه رشد اقتصادی را از موارد مهم و کلیدی استان در برنامه‌ریزی سال جاری برشمرد.

وی تاکید کرد: برنامه‌ریزی و اقدام لازم برای تکمیل طرح‌های تولیدی نیمه تمام و احیای واحدهای تولیدی راکد، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی موجود استان با استفاده از ظرفیت‌های خالی بنگاه‌های تولیدی و تکمیل زنجیره‌های ارزش تولید، محوریت برنامه رشد اقتصادی استان با رعایت محتوای سند آمایش استان مبتنی بر الگوی پیشرفت فناورانه از جمله راهبردهای این سازمان در برنامه‌ریزی‌های سال جاری است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان خاطرنشان کرد: شاخص‌های کلیدی برنامه رشد اقتصادی استان شامل افزایش کمی نیروی کار، سرمایه انسانی، بهبود ابزارهای تولید، رشد فناوری، دسترسی بهتر به مواد اولیه و بهبود محیط کسب‌وکار است.

محمدی اضافه کرد: تاکید بر نقش‌آفرینی پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و واحدهای خلاق، شرکت‌های دانش بنیان و شتاب‌دهنده‌ها در برنامه رشد اقتصادی استان با هدف تحقق رشد حداقل ۲۰ درصد، تاکید بر حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و بهبود معیشت و افزایش سطح رفاه مردم استان و در نظر گرفتن حفظ محیط زیست و منابع طبیعی استان با توجه به مدیریت بهینه منابع آبی استان و کشور در ارائه برنامه‌های شاخص‌های اصلی در برنامه پیشنهادی سازمان از ابزارهای برنامه رشد اقتصادی استان در سال جاری است.

کد خبر 748501

دیگر خبرها

  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • معلمان آغازگر بزرگترین تحولات فرهنگی و تربیتی در جامعه هستند
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • ابلاغ برنامه‌ ارتقای بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • روشنفکری ایرانی و تشویق حرام‌کاری
  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است