Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس – کرمان؛ مهسا حقانیت: حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان به بازار تاریخی کرمان رفت و با بازاریان چهره به چهره دیدار کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات امروز بازار قرار گرفت.

قدیمی‌ها نگذارند جایگاه بازار از دست برود

هفته قوه قضاییه فرصت خوبی بود تا رئیس کل دادگستری استان کرمان پای درد‌ دل بازاریان بنشیند و از نزدیک در جریان اوضاع و احوال آنها قرار گیرد، بنابراین حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی به همراه جمعی از معاونان خود راهی بازار کرمان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام قضایی با تعدادی از بازاریان در محل مغازه آنها دیدار و گفت‌و‌گو کرد، کاسبان از مشکلات خود گفتند از کسادی کسب و کارها، کاهش قدرت خرید مردم و افزایش مالیات و عوارض.

حمیدی هم از قدیمی‌های بازار خواست تا به عنوان بزرگتر بر جوانان نظارت داشته باشند تا جایگاه بازار از دست نرود.

وی بر خوش برخوردی با مشتریان تاکید کرد و خطاب به بازاریان گفت: اگر با خدا معامله کنید و انصاف داشته باشید، مطمئن باشید، خدا به زندگی و کسب و کار شما برکت می دهد.

ضربه کرونا و مالیات بر جان بازاریان 

در همین حال رئیس کل دادگستری استان کرمان و هیئت همراه نماز مغرب و عشا را در مسجد وکیل در دل بازار تاریخی کرمان اقامه کردند.

امام جماعت مسجد وکیل بازار کرمان در سخنانی اظهار داشت: دفتر صلح و سازش در این مسجد تشکیل شده است و خدمات خوبی را ارائه می‌دهد.

حجت‌الاسلام محسن علیزاده با اشاره به اینکه مساجد از قدیم در زمینه صلح و سازش فعال بوده‌اند، ادامه داد: زوج‌های بازاری و غیربازاری به دفتر صلح و سازش مسجد مراجعه می‌کنند و یا مشکل‌شان حل و فصل می‌شود و یا اینکه اگر با مشاوره سازش نشود به سمت طلاق می‌روند.

وی اضافه کرد: دوستانی حتی بدون پرونده به دفتر صلح و سازش مسجد وکیل مراجعه می‌کنند و جواب خوبی هم می‌گیرند زیرا هنوز قبح‌شان ریخته نشده است.

علیزاده با اشاره به اینکه طی شش سالی که امام جماعت مسجد وکیل بازار بوده است، بازاریان را با شرافت‌ترین قشر دیده است، تصریح کرد: بازاریان با مشکلات معیشتی به دلیل شیوع کرونا و مشکلات مالیاتی مواجه هستند و امیدواریم، گره‌ای از بازاریان و مشکلات حقوقی آنها باز شود.

گلایه از افزایش چند برابری اجاره مغازه‌ها

در همین حال رئیس اتاق اصناف استان کرمان اظهار داشت: رئیس کل جدید دادگستری استان کرمان وضعیت بازار را به‌خوبی متوجه شده است و در جلسه‌ای که با وی داشتیم به این نکته اشاره کرد که بیشترین ضرر در این دوران را بازاریان و اصناف داشته‌اند.

یوسف جعفری تصریح کرد: هر چه جنس گران‌تر می‌شود، فروش بازار کمتر می‌شود و بازار برای دو سال در زمان شیوع کرونا در حالت تعطیل بوده است و بازاریان حالا که بعد از دو سال می‌خواهند، کار کنند، اجاره مغازه‌های‌شان دو، سه برابر افزایش یافته است و در حالی اجاره‌ها بی‌حد و حساب بالا رفته است که از دست ما کاری ساخته نیست.

گرانی داریم نه گرانفروشی

وی با اشاره به اینکه اجناس از پارسال تا امسال بالای ۲۰۰ درصد افزایش داشته‌اند، عنوان کرد: دو بحث گرانی و گرانفروشی را داریم و الان گرانی داریم و ‌نه گرانفروشی، حتی بازاریان ما سود کمتری می‌گیرند تا فروش داشته باشند و چک‌های‌شان پاس شود.

جعفری متذکر شد: ممکن است، تخلف هم در اصناف باشد که با متخلفان برخورد می‌شود. 

دست لطفی به سر بازاریان ‌نمی‌کشند

اما ایرانپور یکی از کاسبان قدیمی بازار کرمان در سخنانی تصریح کرد: مسئله بغرنج برای بازاریان ما بحث مالیات‌هاست و این در حالیست که بازار به مناسبت‌های مختلف باید تعطیل شود، اما دست لطفی به سر بازاریان ‌نمی‌کشند.

وی یادآور شد: قرار بود مالیات کسبه ضعیف سه برابر شود اما میزان مالیات برای ما هفت برابر شده است و همه بازاریان نسبت به این شرایط معترض هستند.

ایرانپور با بیان اینکه شهرداری هم شب می‌خوابد و صبح عوارض را افزایش می‌دهد، خواستار کاهش عوارض شهرداری شد و ابراز داشت: تورم بالا رفته و قدرت خرید مردم ‌پایین است.

وی عنوان کرد: بانک‌ها و مسؤولان ‌حاضر نشدند به بازاریان وام بدهند و ما در راه خدا چیزی نمی‌خواهیم و اگر به ما وام بدهند، ما هم حق بانک را می‌پردازیم‌، فقط تقاضا داریم کاغذبازی نکنند. 

عکس شهدای اصناف در بازار نصب شود 

در عین حال رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار داشت: در هفته قوه قضاییه بازدیدی را از سطح بازار کرمان انجام دادیم و با کاسبان و بازاریان گفت و شنود کردیم.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر به ویژه بهشتی و شهدای بازار و اصناف تصریح کرد: شهدای اصناف در دوران دفاع مقدس کسب و کار و تجارت را رها کردند برای دفاع از کیان کشور و نظام اسلامی ‌به جبهه‌ها حق علیه باطل شتافتند و به شهادت رسیدند.

وی با اشاره به اینکه در بازار ‌قدیم کرمان ‌همه چی هست، فقط عکس شهدای اصناف وجود ندارد خواستار نصب عکس این شهدا در بازار شد.

پیوند مسجد و بازار تفکیک‌ناپذیر است 

رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: قرار گرفتن مسجد وکیل در کنار بازار یک ‌پیام برای ما دارد و آن اینکه همیشه پیوندی بین بازار و مسجد طی تاریخ بوده است.

حمیدی اضافه کرد: آبا و اجداد ما مسجد را در بازار تاریخی کرمان ساخته‌اندف زیرا فرهگ بازار و مسجد با هم تلفیق شده و تفکیک‌ناپذیر است.

وی خاطرنشان کرد: همیشه متعهدترین و معتمدترین افراد در بازار بوده‌اند و در عصر ما هم همین است و دفاع از نام انقلاب و مملکت بر دوش بازار بوده و هنوز هم‌ هست و این بار را کسبه بر دوش کشیده‌اند و نقش خود را ایفا کرده‌اند.

بازاریان برای عبور از شرایط کرونایی تنها بودند

رئیس کل دادگستری استان کرمان متذکر شد: وضعیت اقتصادی کشور بار زیادی بر دوش بازاریان است و کرونا نیز ضربه بزرگی به بازاریان زد و دولت هم در آن شرایط حمایت از بازاریان را به هر دلیلی نتوانست انجام دهد و بازاریان برای عبور از شرایط کرونایی تنها بودند و سیاست‌های کرونایی هرچند لازم بود، اما کافی نبود.

حمیدی تصریح کرد: بازاریان از شرایط کرونایی عبور کردند و بلافاصله بعد از گرانی‌ها پیش آمد و بازاریان و کاسبان اولین قشری هستند که از گرانی متضرر می‌شوند، زیرا قدرت خرید مردم ‌پایین می‌آید و جنس کاسب می‌ماند و چک و قسط و جنس در مغازه می‌ماند و وقتی جنس، گران شود دیگر نقدینگی نیست در حالی که کاسب نیاز به نقدینگی دارد.

وی با بیان اینکه دولت و حاکمیت به بازار و اصناف توجه دارد، ابراز داشت: مالیات یکی از مهمترین دغدغه بازاریان ماست و بحث مالیات در همه کشورهای دنیا هست، اما نکته‌ای که وجود دارد، مالیات باید عادلانه و بر اساس درآمد باشد و باید جلوی افرادی که فرار مالیاتی دارند را بگیریم، زیرا این طور نمی‌شود که از کاسب ما مالیات اخذ شود، اما از افرادی که درآمد کلان دارند دریافت نشود. 

این مقام قضایی عنوان کرد: قبلا هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی در دارایی مستقر بودند و قاضی و دستگاه قضایی نقش پررنگی نداشتند اما هم‌اکنون قانون اصلاح شده است و هیئت‌ها، شخصیت حقوقی و مستقل پیدا کرده‌اند و قاضی تصمیم‌گیرنده است.

حمیدی با تاکید بر اینکه بازاریان همواره مددکار نظام بوده‌اند از کسبه خواست تا به وظیفه قانونی خود برای اظهارنامه‌های مالیاتی عمل کنند و مالیات‌های عادلانه را به موقع بپردازند.

وی همچنین انصاف در بازار را یک اصل مهم در بازار خواند و افزود: اگر وجدان کاری و انصاف در بازار نباشد، مشکلات بازار مضاعف می‌شود در شرایطی که اگر فرهنگ‌ دینی و اسلامی در بازار حاکم ‌باشد، بسیاری از مشکلات ما را رفع می‌کند.

حمیدی خطاب به بازاریان تصریح کرد: سود عادلانه به مبلغ اجناس اضافه کنید و به مشتری بدهید و دلیلی ندارد، جنس با قیمت قبل را با قیمت روز بفروشید.

انتهای پیام/80019/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس کل دادگستری استان کرمان مالیات بازاریان رئیس کل دادگستری استان کرمان حجت الاسلام بازار کرمان صلح و سازش مسجد وکیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۶۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق صلح و سازش در پرونده‌های قضایی با مشارکت مردمی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی در نشست با رئیس و نائب رئیس اتاق اصناف اهواز، گفت: مشارکت‌های مردمی نیز در راستای ایفای نقش مردم در اجرای عدالت بوده و قطعا می‌تواند نقش مهمی و اثرگذاری در امنیت و پایداری صلح و سازش در جامعه داشته باشد.

وی احیای فرهنگ صلح و سازش در همه بخش‌ها را از اهداف قوه قضاییه دانست و افزود: به منظور تحقق شعار امسال و منویات مقام معظم رهبری و با توجه به اینکه اصناف از مهمترین عناصر اقتصادی کشور هستند و حجم بالای قشر مرتبط با اتاق اصناف وجود دارد، بزودی ۵ شعبه تخصصی شورای حل اختلاف اتاق اصناف اهواز، که سبب کاهش حجم پرونده‌ها در دادگاه خواهد شد، تشکیل و راه اندازی می‌شوند.

حجت الاسلام امانت بهبهانی ادامه داد: شعبه تخصصی اتاق اصناف در رفع اختلاف و مسایل بین واحد‌های صنفی، مشتریان و اتحادیه‌ها نیز ایفای نقش می‌کند و سعی بر حل مسائل براساس ایجاد صلح و سازش بین طرفین دعوا دارد.

رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان اضافه کرد: شعب تخصصی به مشکلات و مسائل اصناف رسیدگی خواهند کرد تا علاوه بر اینکه در بهبود روند اجرایی برنامه‌ها و حل اختلافات اثرگذار باشند موجب افزایش رضایت قشر‌های مختلف مردمی نیز می‌شوند.

وی می‌گوید: به جهت ایجاد راهکار‌های کاربردی و تسریع در رسیدگی به پرونده‌های این اتاق، شورای سیاست گذاری مرتبط با شعب شورای حل اختلاف اتاق اصناف اهواز راه اندازی خواهد شد.

در این نشست رئیس اتاق اصناف اهواز ضمن معرفی ساختار این اتاق، برای راه اندازی شعب تخصصی شورای حل اختلاف اتاق و هیأت‌های صلح اتحادیه‌ها، ابراز علاقه مندی و اعلام آمادگی کرد.

مراد بدری با اشاره به وجود هیأت‌های رسیدگی به شکایات در محل اتاق و اتحادیه‌ها، گفت: با توجه به جایگاهی که شورا‌های حل اختلاف و هیأت‌های صلح دارند و زیر مجموعه دادگستری و قوه قضائیه می‌باشند، از اعتبار بالایی در ایجاد صلح و سازش و حل و فصل اختلافات دارند.

دیگر خبرها

  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • لزوم توجه به موضوع پیشگیری از جرم در سطح استان
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است
  • کشف بیش از ۴۴۰۰ سلاح گرم در کرمان
  • کشف بیش از ۴ هزار و ۴۱۱ سلاح گرم در کرمان
  • کشف بیش از ۴ هزار قبضه سلاح گرم در استان کرمان طی سال گذشته
  • برخورد بدون اغماض دستگاه قضایی با تخلفات شهری
  • توصیه‌های رئیس دستگاه قضای البرز به شورای شهر کرج
  • ۵ شعبه تخصصی شورای حل اختلاف اتاق اصناف اهواز راه‌اندازی می‌شود
  • تحقق صلح و سازش در پرونده‌های قضایی با مشارکت مردمی